Att byta bloggportal

 
Vet ni vad jag har gjort? Jag har funderat fram och tillbaka nu om jag ska fortsätta blogga på blogg.se eller om jag ska byta till nouw när det faktiskt är så att den blivit lite mer populär, samt som Emilia säger, att designen på telefonen är betydligt finare i nouw. Sedan har det varit lite strul med lösenord på denna blogg har jag hört från flera olika människor, vilket gör det lite tråkigt.
 
Det som talat för blogg.se är att jag kan göra en helt egen design vilket jag verkligen tycker om, men jag tror jag övervägt detta och numera kommer jag blogga på http://nouw.com/erikssonemeliee. 
 
Skulle verkligen uppskatta ifall ni fina människor som redan hittat hit vill fortsätta följa mig även där och gärna kommentera vad ni tycker, gör jag rätt eller fel val? Otroligt tacksam för svar. Ha det bra finisar så hörs vi förhoppningsvis på nästa blogg!
 
Kram 

Knäck

I fredags tänkte vi julbaka lite till idolfinalen, vi insåg sedan när vi hade börjat baka att vi hade glömt köpa tillräckligt mycket vispgrädde och försökte efter den mängd vi hade göra någon form av knäck vilket gick helt ok. Dock blev det inte så många så igår gav vi oss på ett nytt försök. Det gick jättebra, den blev bra i vattentestet och sen skulle vi hälla upp smeten i formarna. Jag låter bilden tala för sig själv om hur det gick, det är ju verkligen inte lätt haha! Smakresultatet vart iallafall mycket bra, rekommenderar det verkligen då receptet är väldigt enkelt. Sedan får man bara kämpa lite med att hälla upp det ;)
 
Receptet är som sagt väldigt enkelt, det man behöver är bara:
2dl vispgrädde
2dl ljus sirap
2dl strösocker

Dessa ingredienser häller du ner i en kastrull, kokar det i cirka 25min eller till smeten är 125 grader varm.  Ta därefter bort kastrullen från plattan, häll snabbt ner den hackade mandeln om du vill ha det i dina knäck och sedan är det bara försöka pricka formarna och ställa på en kallt ställe där knäcken kan stelna. 

 
 
 

Morning

Godmorgon finisar!
Så himla kul det är att se att några har hittat hit, blir såå glad och det ger mig mycket mer motivation till att fortsätta. Dagen idag kommer bestå av ett benpass nu efter frukost och ikväll jobbar jag till Göteborg. Det ska bli himla kul faktiskt då vi gått in i en ny tidtabell och numera stannar där nere i över ett dygn. Kommer dit på fredag mitt på dagen och åker inte hem förrän lördag vid 18. Frågan är ju bara vad man ska hitta på, har ni något tips?
 
 

Min kamerautrustning

 
Nikon D5000 - Ministativ - Nikon SB-400 extern blixt
Nikon fjärrutlösare - Vanligt stativ 
NIKON 18-55mm - NIKON sigma 70-300mm - NIKON AF-S DX NIKKOR 18-105mm
 
Sedan 10 mars 2013 har jag haft min Nikon D5000. Innan det använde jag mig av pappas Nikon D90, en väldigt bra kamera och lite vassare än min egen, men lite för stor och tung för min smak. Denna kamera tycker jag är väldigt lätt och smidig att ha med sig då kamerahuset är betydligt mindre än den jag använde tidigare. 

Utöver de 3 objektiven på bilden har jag också införskaffat mig ett 50mm objektiv som jag verkligen älskar. Innan fotade jag mest med standard 18-55mm objektivet men nu har jag helt klart fått ett nytt favoritobjektiv.
Blixten är något som underlättar enormt, speciellt här uppe när det knappt finns någon sol på dagarna större delen av året och det annars blir otroligt trista bilder. Så den externa blixten sitter nästan alltid på kameran och jag älskar den, den är sjukt bra!
 
En fjärrutlösare tycker jag alla borde skaffa sig om man gillar att fotografera. Vill man ta bild med sina vänner eller på sig själv är denna en räddare kan jag säga. Man slipper springet fram och tillbaka till kameran och slipper springa tillbaka och ställa sig på rätta stället inom 10sek medan kameran räknar ner till fotot. Med denna kan man stå meter från kameran och bara trycka på den lilla knappen, så både fokuserar och fotar kameran av sig själv. Perfekt! 

Ny blogg!

Nejmen hej hörni! Om det nu ens är någon som hittat hit. Jag har länge funderat till och från och idag bestämde jag mig, jag ska försöka börja blogga igen! 
Jag har under mina yngre dagar (haha gammal?) bloggat i himla många år men min förra blogg har jag inte rört sedan jag var 16 år, alltså 2013/14. 
 
Vem är jag då? 
Emelie Eriksson, 19 år och lever mitt liv uppe i kalla Norrbotten. Gick ut samhälls-gymnasiet i juni i år och jobbar sedan dess på SJ vilket innebär varierade dagar, turer och arbetstider. 
 
Anledningen till att jag väljer att försöka mig på detta igen är främst mitt fotointresse då bilder jag fotar hamnar i ett album på skrivbordet och bara är där vilket nästan känns som slöseri. Sedan har jag, som tidigare nämnt tagit studenten i år vilket innebär att mina dagar inte alls är lika enformiga som förut. 
 
Jag hade som sagt en blogg som jag bloggade på i närmare 5 år, byyemelie som numera är låst. Anledningen till att jag slutade då var i princip min lathet och bristande fantasi om vad jag skulle skriva om. Däremot har jag verkligen saknat detta, att bara kunna skriva av sig någonstans, att samla minnen och att designa. 
Det här med bloggdesign höll jag på med under åren jag bloggade, så när jag satt och försökte göra denna design kände jag verkligen hur mycket jag tappat av vad jag kunde då. Men är det någon som har intresset av att jag gör någon form av "designtips" som var en kategori jag hade förut, så är det bara hojta till så ska jag försöka komma igång med det ännu mer, både för eran och för min skull.
 
Nu ska jag verkligen försöka hålla igång detta, också hoppas jag ni ger mig tips på vad ni vill läsa om. Har ni några frågor och funderingar är det bara skriva en kommentar så svarar jag. Har du en egen blogg får du mer än gärna länka den så jag kan komma in ännu mer i blogglivet igen! 
 
Försök håll ut med denna inte så fina design, den är tillfällig tills jag skaffat photoshop på mina nya dator. Ha det bra så länge! :)